Акциите на Wallstreet паднаха при отварянето на борсата днес след слабите

...
Акциите на Wallstreet паднаха при отварянето на борсата днес след слабите
Коментари Харесай

Wallstreet отново се срина заради напрежението между САЩ и Китай

Акциите на Wallstreet паднаха при отварянето на борсата през днешния ден след слабите продажби на дребно в Съединени американски щати и дейностите против китайския телекомуникационен колос Huawei, които ескалираха напрежението с Пекин.
Около 20 минути след отварянето Dow Jones възлизаше на 23,519.54, което е спад с 0,5%.
Широко основаният S&P 500 спадна с 0,6% до 2,834.59, до момента в който високотехнологичният Nasdaq се намали с 0,9% до 8,864.95.
Продажбите на дребно в Съединени американски щати паднаха с 16,4% през април, защото пандемията от ковид принуди бизнеса да затвори в най-голямата стопанска система в света, заяви Министерството на търговията.
Спадът е най-големият регистриран в историята и доста по-лош от предстоящото, оформяйки куп все по-мрачни отчети, които демонстрират шокова безработица, спад в индустриалното произвеждане, слаби бизнес вложения и доверие на потребителите.
Индексите се повишиха мощно през април и първата седмица на май на фона на очаквания за бързо възобновяване от прекъсването на ограниченията, което се дължи частично на невижданите фискални разноски от Вашингтон. Но акциите бяха подложени на напън тази седмица от опасения, че възобновяване ще бъде постепенно и смазващо и от паники за втора вълна от COVID-19.
В допълнение пристигнаха изказвания на Белия дом, обвиняващи Китай за експлоадирането на COVID-19 в Съединени американски щати и пораждането на опасения от възобновление на комерсиална война.
Администрацията на президента Доналд Тръмп съобщи през днешния ден, че ще ограничи способността на Huawei да създава полупроводници в чужбина с американска технология. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР